lördag 22 september 2012

Lördagsnöjet....

..Heter "Jaga gris" skapat av Elias och blir troligen en storsäljare i framtiden. Jättekul spel, man måste bara akta sig för korsen, då får den som inte skapat spelet stå över ett kast, skaparen av spelet behöver inte det- "det är ju han som gjort det"... Buskarna är för övrigt genvägar så dom ska man försöka landa på...ett sällskapsspel som kan rekommenderas, så håll utkik i affärerna och köp det!!!:-)

Flås och potatisknölar.

Började dagen med att ta en löprunda runt broarna i Rickleå i det underbara höstvädret. Tror att jag är en löpare som springer bäst i kyla, för jag gjorde en riktigt snabb runda och idag vilket känns jättebra (hela sommaren har känts som en enda stor och tung uppförsbacke när det gäller löpandet, men nu har jag börjat komma tillbaka!!:-))  Hursomhelst, när jag kom hem från turen så hade jag en massa energi kvar så jag dök ner i potatislandet och tog upp de få och små potatisarna som fanns kvar i landet. Det var verkligen en ynklig skörd, det var också ynkligt med rödbetor, dill, persilja, squash och allt annat jag försökt odla i sommar. Även hönsen har börjat värpa mindre, men det är kanske höstens fel. Men jag frågar ändå mig själv - Är det mig eller den här sommaren det är fel på??? Nån av oss är iaf värdelösa på att få grönsaker att växa. Jaja, lite äpplen och svarta vinbär har vi dock fått så lite gött har vi fått att knapra på, men det är verkligen en otrolig tur att vi i dessa moderna tider inte behöver vara självförsörjande på mat för då skulle hela familjen Wälivaara dö hungerdöden inom två, tre veckor från dagens datum.

Har även städat och skurat och plockat inne så jag tycker att jag varit riktigt duktig idag, men nu tänker jag och Gustav se film och ta det lugnt resten av dagen- man kan ju inte vara hur flitig som helst ju!!!:-) 

Ha det så lördagsmysigt allihop. 



Potatisskörd à la svältdöden




torsdag 20 september 2012

Ett midnattligt inlägg

Så har det hunnit gå en vecka sen förra inlägget vilket innebär att jag lyckats genomföra/ leda ytterligare ett spinningpass. Jag inser att jag måste styra upp det här bloggandet bättre, jag är ju banne mig världens kassaste bloggare!!  Hursomhelst, jag lyckades med att cykla sönder cykeln- ja det låter tokigt men när jag skulle vrida på mer motstånd så hände nåt med den så att allt motstånd försvann. Snyggt jobbat säger jag. Hade jag varit lat så hade jag låtsats att det var tungt och jobbigt men det hade jag inte samvete att göra (och tar jag mig liks dit så ska det cyklas och svettas för brinnande livet). Så det blev till att hoppa av, hämta ny cykel och fortsätta cykla och svettas så drunkningsdöden kändes nära tillhands...Efter passet så drog jag på mig löparuniformen och sprang de 7 kilometrarna hem. Sen blev det te och kesomacka, och har man tränat nästan två timmar i ett ganska högt tempo så smakar te och macka otroligt gott....Den gastronomiska upplevelsen var total.

Vad händer annars då? Imorgon blir det till att tentaplugga för hela slanten. Har en massa oplöjd litteratur som handlar och skojigheter som bl.a. EU:s konstitution att ta mig an innan tisdag då det är dags för en högtidlig salstenta i ämnet.. Måste nog prygla mig själv i tvingande syfte för att lära mig allt- och för att hålla mig vaken!!! Dessutom borde jag ju faktiskt sova för att styra upp x antal timmar då man ska läsa om ovanstående ämne men just nu så är kroppen alltför hög på endorfiner efter kvällens motionerande just nu... Tur att det bor en liten nörd i mig som tycker det är liiite intressant med konstitutioner hitådit så det ska nog gå bra, och vad gäller denna otrötthet så antar jag att jag får skylla mig själv....Kanske ska man införskaffa en knölpåk och klubba sig till sängs. Ja så måste det nog bli. Knölpåken är så gott som införskaffad.

Nä nu blir det  till å tvinga sig till och sova. Godnattkramar på er alla, och en extra till de som i dagarna har förlorat en närstående. Tänker på er. Kram och godnatt.


torsdag 13 september 2012

Kvällens mantra lyder:

...Ikväll är en bra dag att hålla spinningpass för kända och okända människor.*
 ...Ikväll är en bra dag att hålla spinningpass för kända och okända människor.*
 ...Ikväll är en bra dag att hålla spinningpass för kända och okända människor.*
 ...Ikväll är en bra dag att hålla spinningpass för kända och okända människor.*
 ...Ikväll är en bra dag att hålla spinningpass för kända och okända människor.*

(*HJÄÄÄLP, hur ska detta gå??!!)



Man vet att man luktar gott..

.....när man efter ett tungt och svettigt lagårdspass (dagens doft var en blandning av nyförlöst kalv, mjölk, ensilage, svett och kodynga...)går in på Ica, köper sina äpplen, lägger dem på bandet för att betala, varvid kassörskan tar äpplena och luktar på dem och utbrister "Äpplena luktar lite skumt, skulle bara kolla att de inte var ruttna".

Jag är sannerligen en dam med klass jag.

 

lördag 8 september 2012

Zzzzzz....

Tröskningen är i gång för fullt vilket resulterar i kvällströtta killar...:-)

måndag 3 september 2012

Sol, värme, ledighet och terroristplaner

Så var familjen Wälivaara hemma på svensk mark igen. Greklands Wifi fungerar ungefär lika dåligt som SJ:s förmåga att hålla tiderna under ett ymnigt snöfall, så det har inte blivit nåt bloggande, fejsbookande eller Internetssurfande överhuvudtaget för min del. Istället har jag kunnat socialisera och umgås med familjen, och efter en veckas ihärdigt socialiserande och umgängande är det rätt så härligt att få komma tillbaka till verkligheten igen. Med det menar jag att på internet kan inga barn bråka om vem som ska trycka på hissknappen varenda gång man går in i en hiss, inte heller kan de "glömma" att ta på sina puffar och något osimkunniga hoppa ner i den djupa delen av poolen. Dock har även den yngste i laget snart lärt sig behärska simmandets ädla konst- kan det bero på att barn tydligen lever efter mottot att de är odödliga? Att göra några försök att smuggla vapen igenom säkerhetskontrollen på flygplatsen går inte heller i cybervärlden. Hursomhelst, vi har faktiskt haft det riktigt, riktigt härligt (trots utan internätet) och har fått med oss en massa härliga minnen hem från Rhodos. 

På tal om minnen, så finns det en liten händelse som eventuella framtida barnbarn kommer att få höra, och även om det var sjukt stressande i stundens hetta, så är det så här, några dagar efter, ganska kul...Men om ni hade sett oss den där dagen på flygplatsen, så hade ni nog alla förstått att föräldrarnas stressnivå var tämligen hög.

Det hela började i hotellets lilla turistshop. De två yngsta barnen hade sett ut varsin souvenirslangbella som de verkligen ville ha. Sagt och gjort, de små liven måste ju få nåt med sig hem (slangbellorna var väldigt basic men de var iaf märkta med "Rhodos" på ena sidan, än en gång så har en semestrande familj blivit blåst på lite pengar..) Föräldrarna kastade upp 5 euro på köpdisken, slangbellorna lades i en påse och vips så var barnen glada slangbellaägare. Pappan stoppade ner slangbellorna i en resväska och sen såg vi att bussen som skulle ta oss till flygplatsen hade kommit. Vi bordade bussen och åkte iväg till flygplatsen. Väl framme så var vår buss en av de allra sista som kom dit- detta innebar att det var sjukt många turister som ville hem och köerna var oändligt långa. Vi ställde oss i en kö för att få checka in och ta oss hemåt.

Efter ett tag så märker vi att köerna går otroligt sakta framåt. Vi inser att det kommer att bli knappt om tid, och om vi vill shoppa i taxfreebutiken efter säkerhetskontrollen så kommer den shoppingturen att gå till historien som en av de snabbaste. När vi väl har fått lämna in väskorna och går igenom säkerhetskontrollerna tillsammans med vårt handbagage så blir Jimmie stoppad av säkerhetskontrollanterna. "Open your bag", varvid Jimmie snällt öppnar en i våra ögon helt tom väska där vi tänkt att allt taxfreegodis ska få åka. Den tomma väskan är inte tom. I den ligger en liten souvenirslangbella. "You can´t take this with you on the plane, it is a weapon". Vilken terrorist får för sig att försöka ta över ett flygplan med en slangbella? Den terroristen torde nog inte komma så långt med sina ondskefulla planer tror jag. Men vakterna köper inte att vi är en helt oskyldig semestrande småbarnsfamilj- det finns i deras ögon en risk att vi ska försöka överta flygplanet med slangbellan och stoppas därmed på studs.

Den stora frågan är hur det ondskefulla och mycket farliga vapnet hamnat i den tomma resväskan? Jo, det framkommer att en viss liten herre har öppnat resväskan (som ska checkas in), tagit upp en av slangbellorna och lagt den i den tomma resväskan när föräldrarna inte sett det.  Slangbellan är ju så fin så visst måste den få åka med inne i flygplanet! Terrorplanen är därmed satt till verket och vi stämplas som en semestrande potentiell terroristfamilj...;-)

Satan tänker vi. Planet lyfter om 10 minuter och där står vi, fast i säkerhetskontrollen med ett vapen i handen. Jimmie och jag resonerar som så att vi slänger väskan och slangbellan, men säkerhetskontrollanten insisterar att Jimmie ska gå ner till incheckningsdiskarna och checka in väskan. Sagt och gjort, Jimmie tar den inte helt tomma resväskan och kutar allt vad han har och checkar in väskan. Jag tar dom tre barnen och kutar allt vad jag har till taxfreen och tänker att jag nog hinner köpa nåt. När jag ska betala godiset så inser jag att jag inte har boardingkorten eller passen- dom har Jimmie och var han befinner sig har jag ingen aning om. Jag tänker inte så glada ord igen och springer helt genomsvettig ut igen, och väntar på att Jimmie ska återvända. Man hinner ropa "final call" till oss som ska åka till Luleå, alla bordar planet, utom vi, för Jimmie dyker inte upp. Men tillslut så kommer han, och då tänker jag att om han springer till gaten med barnen så springer jag in å köper med mig nåt i taxfreen. Jag roffar åt mig en grekisk vinare och en tobleronepåse, sen kastar jag mig ut mot gaten. Där står inte så glada flygplatspersonal och meddelar att planet väntar på oss. Vi får VIP- eskort i form av att en arg grekisk flygplatstant följer med oss i en helt tom buss ut till planet (men just innan vi åker iväg släntrar två pensionärer in så vi är trots allt inte sist). Väl inne i planet så hinner vi knappt in förrän dom stänger dörrarna och börjar bege sig ut på startbanan. Vi sätter oss ner, pustar ut, och kan faktiskt skratta lite åt alltihop. Slutet gott, allting gott, men åh så stressigt det var - och det tack vare ett litet "vapen" råkat hamna i fel väska.

        Att semestra med oss blir aldrig någonsin tråkigt. Vi har som sagt haft det helmysigt i veckan, men nu får det räcka med semestrande för ett tag för nu återgår vi till vardagen igen, med fungerande uppkoppling och utan vapensmuggling. 
 
 Slangbellan- ett vapen som skrämmer flygplansfolket.